Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πράσινο για τα μάτια

H πράσινη σκιά ματιών – από απόχρωση μέντας έως και κυπαρισσιού – είναι η αγαπημένη των makeup artists γι’ αυτή τη σεζόν, επειδή τονίζει το χρώμα των ματιών και κάνει γενικότερα πιο φωτεινό βλέμμα. «Βρίσκω το πράσινο χρώμα πιο κολακευτικό από άλλα, για όλες τις αποχρώσεις επιδερμίδας και ματιών. Κάνει το λευκό των ματιών να δείχνει λευκότερο και δημιουργεί ωραίες αντιθέσεις με κάθε απόχρωση ματιών», λέει η γνωστή makeup artist Pat McGrath, που είναι και καλλιτεχνική διευθύντρια της Covergirl.
Οι αποχρώσεις της μέντας είναι η βασική τάση για την άνοιξη και το μακιγιάζ ματιών. Ο μοντέρνος τρόπος για να τις υιοθετήσετε είναι απλωμένες στα κάτω βλέφαρα ή στην εσωτερική γωνία του ματιού, συνδυασμένες με άλλα λαμπερά παστέλ. Τέτοιους συνδυασμούς είδαμε και στα shows για τις ανοιξιάτικες συλλογές Nicole Farhi και Derk Lam.
Υπάρχουν βεβαίως λίγοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Αν χρησιμοποιήσετε μία ψυχρή, παστέλ απόχρωση του πράσινου, αποφύγετε κάποια πιο ανοιχτή από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας κάτω από τα μάτια. Αν έχετε σκούρα επιδερμίδα, προτιμήστε το φανταχτερό grass green. Αφού βρείτε τη σωστή απόχρωση, απλώστε την προσεκτικά και στα σωστά σημεία. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις μπαίνουν στην εσωτερική γωνία του ματιού. Για τα κάτω βλέφαρα προτείνουν γαλαζοπράσινη απόχρωση. Εντυπωσιακές αποχρώσεις του πράσινου για τα μάτια θα βρείτε στις συλλογές Covergirl, Maybelline και Lancome.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...