Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ενας Ελληνας στο Παρίσι



Ο Νικόλας-Ανδρέας Τάραλης στις 2 Μαρτίου παρουσίασε τη νέα κολεξιόν του στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι και εισέπραξε το παρατεταμένο χειροκρότημα fashionistas και κοσμικών.

Ο Τάραλης, που έχει φτιάξει συλλογές για τον διάσημο οίκο του Νino Cerutti, ενώ υπήρξε δεξί χέρι του Helmut Lang, μακριά από τα φώτα κάνει ζηλευτή καριέρα στον δύσκολο χώρο της μόδας.

Τα κομψά τζάκετ, τα έξυπνα «βιομηχανικά» φερμουάρ που αγκαλιάζουν περίτεχνα τις γάμπες και οι φίνες γραμμές με σήμα κατατεθέν τα slim παντελόνια τον καθιστούν ανάμεσα στους πιο ελπιδοφόρους νέους designers του πλανήτη.
   
Τα τρία τελευταία χρόνια ομολογουμένως δεν είχαμε μάθει νέα του. Οπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ετοίμαζε το νέο μοδάτο μανιφέστο και έκανε την έκπληξη στα πιο απαιτητικά ντεφιλέ, αυτά της Πόλης του Φωτός, ποντάροντας σε μαύρα ρούχα με τον έναν ώμο έξω, που παραπέμπουν στην Αρχαία Ελλάδα, συνδυασμένα με ψηλές μπότες (πάνω από το γόνατο) και κομψά κοκτέιλ κοστούμια συνδυασμένα με λευκό ζιβάγκο αλλά και με πιο παιχνιδιάρικα κομμάτια.

Επανέφερε στη μόδα τον μινιμαλισμό και πολύ το ευχαριστήθηκε, μια και είχε κουραστεί απ' τον... αχταρμά, το «fashion circus», όπως το λέει χαρακτηριστικά, που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη-μόδα.

Γεννημένος στον Καναδά, ο δημοφιλής Ελληνοαυστριακός σχεδιαστής σπούδασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης με δάσκαλο τον μεγάλο και τρανό Helmut Lang.

Στις συνεντεύξεις του παραδέχεται ότι έχει επηρεαστεί πολύ από τον μέντορά του. «Τα ρούχα μου είναι λίγο πιο καλλιτεχνικά, κάποιες φορές χειροποίητα. Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω τα αιχμηρά κομμάτια. Θέλω να μην αποπνέουν αυστηρότητα και σκληρότητα, να μπορεί να τα φορέσει κάθε σύγχρονη γυναίκα».

Τα αντρικά κομμάτια του είναι πιο προχωρημένα. Δεν μιλάμε μόνο για κοστούμια με λεπτές γραβάτες που παραπέμπουν στα τέλη της δεκαετίας του '70 αλλά και για... ράσα. Και μάλιστα με μικρούς γιακάδες! Προτείνει δε ιδιαίτερες μπότες ιππασίας στους άνδρες!

Για την επόμενη σεζόν (φθινόπωρο-χειμώνας 2010-2011) το μαύρο είναι το σήμα κατατεθέν του. Και επειδή ήθελε να κάνει τη διαφορά, έβαλε για πρωταγωνίστρια στο ντεφιλέ του μια μαυροφορούσα με λαμέ φόρμα, αρβύλες και καλυμμένο το πρόσωπο με μαύρη εσάρπα. Στο φινάλε, βγήκε στην πασαρέλα και εκείνος ντυμένος στα μαύρα, επιστρατεύοντας το χαμόγελο της επιτυχίας!
 
Για την ιστορία, εκτός από την αγαπημένη του Γαλλία όπου πηγαίνει συχνά πυκνά, ταξιδεύει για αναψυχή και στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη. Και τα... δημιουργικότερα έρχονται.  ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...