Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μόδα Φθινοπώρου

Μπορεί ο κόσμος της μόδας να διακρίνεται από μια διάθεση αυστηρής αυτοκριτικής και να βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, όμως υπάρχουν και λαμπρά δείγματα αισθητικής που μαρτυρούν ότι θα επέλθει ισορροπία. Το θετικό είναι ότι αρκετοί σχεδιαστές τόλμησαν ακόμα και σε μια περίοδο που πολλοί κινήθηκαν επί του ασφαλούς. Για το φθινόπωρο του 2010 ξεχώρισαν οι:
1. Alexander McQueen. O θάνατός του επισκίασε αρκετά τις Εβδομάδες στο Λονδίνο και στη Ν. Υόρκη αλλά η τελευταία συλλογή του ήταν αντικειμενικά μία από τις λαμπρότερες. Με τις μεσαιωνικές και βυζαντινές ενδυμασίες που δημιούργησε μένει στην ιστορία ως έναν από τους καλύτερους μόδιστρους και από τους πιο ρομαντικούς δημιουργούς.
2. Burberry Prorsum. Η συλλογή παρουσιάστηκε και με live-streaming, κι αυτό ήταν πιο cool. Υπήρχε ακόμα και η δυνατότητα να αποκτήσει κανείς αυτά που έβλεπε με ένα click. Ο Christopher Bailey παρουσίασε υπέροχα κομμάτια όπως δερμάτινα aviator jackets και μπότες από πύθωνα πάνω από το γόνατο.

3. Celine. H συλλογή της Phoebe Philo ήταν εύστοχη, κομψή και μέσα στο πνεύμα της εποχής, δηλαδή χωρίς μεγάλες υπερβολές. Από τα κομμάτια της ξεχώρισαν τα μαύρα δερμάτινα ρούχα που ήταν πολύ sexy black leather και τα πανωφόρια της.
4. Chanel. O fashion showman έκανε κάτι μαγικό, παρουσιάζοντας ρούχα με φινίρισμα από ψεύτικη γούνα. Το ίδιο υλικό έβαλε και σε τσάντες, ακόμα και σε μπότες που τράβηξαν την προσοχή.
5. Dolce & Gabbana. Παρουσίασαν ένα πολύ συγκινητικό show με σκηνές από την ιστορία τους και κομμάτια που είχαν vintage χροιά. Είδαμε όλα τα στοιχεία που τους έχουν κάνει να ξεχωρίσουν, μαζεμένα σε μία συλλογή: λεοπάρ, πουά, μαύρη δαντέλα και tailored σακάκια.

6. Dries Van Noten. H συλλογή ήταν αυτό ακριβώς που θέλει μια γυναίκα. Δηλαδή, μία σειρά προτάσεις που της χαρίζουν στυλ χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα. Χαρακτηρίζεται mix-and-match με κυρίαρχο στοιχείο τα καταπληκτικά floral prints.


Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...