Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Καμπάνιες σε περίοδο κρίσης

Μία σειρά από καινούρια πρόσωπα θα εμφανιστούν στις νέες καμπάνιες M&S για είδη ένδυσης και τρόφιμα. Από τα παλιά, μένει μόνο η Twiggy που μπορεί να ενσαρκώσει εύκολα και το καινούριο concept της εταιρίας. Καινούρια πρόσωπα είναι το μοντέλο από τη Βραζιλία Ana Beatriz Barros, η τραγουδίστρια και μοντέλο VV Brown, η τραγουδίστρια και κριτής του X factor Dannii Minogue και η ραδιοφωνική παρουσιάστρια Lisa Snowdon. Για την ανδρική συλλογή, το νέο πρόσωπο είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Jamie Redknapp. Στην καμπάνια για τα τρόφιμα θα δούμε και θα ακούσουμε την ηθοποιό Caroline Quentin. Εκτός όμως από τα πρόσωπα αλλάζει και ο τρόπος προσέγγισης του καταναλωτή.
Ο Steve Sharp, Διευθυντής Marketing της εταιρίας εξηγεί: «Όλοι αγαπούν τη σειρά τροφίμων M&S. Μερικές φορές όμως χρειάζονται μια πιο πειστική δικαιολογία για να αγοράσουν κάτι. Με τις νέες καμπάνιες δείχνουν τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα μας να ξεχωρίζουν, εστιάζοντας σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, καινοτομίες και προσφορές». Οι καταναλωτές φαίνεται ότι αποζητούν τη σωστή σχέση ποιότητας-τιμής, και γι’ αυτό οι διαφημιστές δίνουν πλέον έμφαση σε αυτό. Οι πρώτες καμπάνιες θα προβληθούν τηλεοπτικά, σε έντυπη και billboard μορφή αυτές τις μέρες και θα προωθούν τη σειρά γυναικείων ρούχων και εσωρούχων. Στόχος τους είναι να δείξουν στους καταναλωτές πώς να συνδυάζουν τα κομμάτια που θα αποκτήσουν με πολλούς τρόπους, ώστε να μην είναι τίποτα περιττό ή δυσκολοφόρετο.
Όσο για τα τρόφιμα, η πρώτη καμπάνια αναφέρεται σε πασχαλινά προϊόντα και έχει motto “Just because”. To setting είναι ένα όμορφο οικογενειακό σπίτι. Ο φακός γυρίζει μέσα στο σπίτι κάνοντας zoom σε λαχταριστά πιάτα ενώ η ηθοποιός Caroline Quentin εξηγεί γιατί αυτά τα τρόφιμα διαφέρουν. Ενδεικτική ατάκα είναι αυτή για το σολομό που λέει ότι “έχει καλύτερη γεύση όταν γνωρίζετε την προέλευσή του. Μέσα μάλιστα στο κλίμα της οικονομικής κρίσης είναι και η τελευταία φράση: “Quality worth every penny”…
Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα
Δείτε επίσης: www.marksandspencer.com/Easter 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...