Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ώρα για προσιτά και φορέσιμα ρούχα

Φωτογραφία
«Η ποιότητα και ο σχεδιασμός είναι τα όπλα των Ελλήνων σχεδιαστών μόδας απέναντι στα οικονομικά ρούχα πολυεθνικών αλυσίδων τύπου Ζara και Η&Μ. Ακόμη και σε περίοδο κρίσης δεν συμβιβαζόμαστε σε αυτούς τους τομείς», λέει στα «ΝΕΑ» ο Άγγελος Μπράτης. Ένας από τους Έλληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν, στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας «Fashion Week Αthens», η οποία έχει ως γνώμονα πλέον τα «φορέσιμα ρούχα» και την εύρεση λύσης ώστε να γίνουν όλο και πιο προσιτά σε τιμές και ανταγωνιστικά στις μεγάλες αγορές τα ελληνικά προϊόντα μόδας.
«Από τα φορέματα κοκτέιλ, στράφηκα στα σακάκια και τα ευκολοφόρετα φορέματα, τα οποία μπορούν να φορεθούν όλη μέρα», προσθέτει ο σχεδιαστής που θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη σεζόν Χειμώνας 2010-2011. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να βάλει φρένο στην δημιουργικότητα. Αλλά χρειάζεται και συνεργασία με τους κατασκευαστές ενδυμάτων ώστε να προωθήσουν στο εξωτερικό ένα ανταγωνιστικό προϊόν σε προσιτή τιμή και να αναζητήσουν νέες αγορές, όπως τόνισαν οι σχεδιαστές της Εβδομάδας Μόδας.
Η οικονομική κρίση
«Στον τομέα του σχεδιασμού προχωράμε χωρίς να μας επηρεάζει η οικονομική κρίση. Θα μπορούσα να πω ότι βγαίνω κερδισμένος από την όλη αυτή κατάσταση, καθώς οι γυναίκες στρέφονται στα ρούχα μου», προσθέτει ο Άγγελος Μπράτης.
Τριάντα ξένοι αγοραστές και δημοσιογράφοι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής θα παρακολουθήσουν επιδείξεις μόδας των Μιχάλη Ασλάνη, Χριστόφορου Κοτέντου, Δημήτρη Ντάσιου, Ευάγγελου Καβαθά, Kathy Ηeyndels, ΜΙ-RΟ, Πάνου Απέργη, Μάκη Τσέλιου, Βασίλη Ζούλια, Σωτήρη Γεωργίου, Lito Βarre (γεννημένη στην Ελλάδα με γαλλικές καταβολές), Corina Vladescu από το Βουκουρέστι, των Νew Generation και Delight. Οι δημιουργίες της Μαρίας Μάστορη και του γεννημένου στην Κύπρο Filep Μotwary θα παρουσιαστούν σε βίντεο.
«Η υψηλή ραπτική θα πρέπει να περιμένει να ξεπεράσουμε πρώτα την κρίση», λένε οι διοργανωτές της Εβδομάδας Μόδας. «Δεν υπάρχει στρατηγική για την ενίσχυση της μόδας από το κράτος με αποτέλεσμα να μην παράγουμε ανταγωνιστικό προϊόν το οποίο θα μπορούσε να "εισβάλει" στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς, στην Ελλάδα κατέχουν σημαντικές θέσεις εκείνοι που δεν είναι γνώστες των πραγμάτων», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Ελευθεριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...