Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εναλλακτικό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Πείτε αντίο στα λιπαρά μαλλιά.
Δεν θα το πιστεύετε πόσο διαφορετικά θα φαίνονται τα μαλλιά σας και αυτό γιατί η λιπαρότητα θα εμφανίζεται μετά τη 2η – 3η – 4η μέρα, ανάλογα με το πόσο έντονη λιπαρότητα έχετε. Τα μαλλιά σας θα έχουν περισσότερο όγκο και αν έχετε έντονη τριχόπτωση, θα δείτε ότι σταδιακά θα μειωθεί.

Υλικά:

2 κουταλιές σούπας σαμπουάν

4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο

2 με 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής

1 μεσαίο μπολ

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μπολ το σαμπουάν και το μηλόξυδο, ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε τη σόδα μαγειρικής λίγο-λίγο καθώς ανακατεύετε το μείγμα, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε πλούσιο αφρό. Αυτό είναι το σαμπουάν σας.

Εφαρμογή:

Τώρα το σαμπουάν σας είναι έτοιμο και ήρθε η ώρα να το απλώσετε στα μαλλιά. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι στεγνά, χωρίστε τα στη μέση ή σε μεγάλες τούφες. Απλώστε τον αφρό με τα χέρια στις ρίζες των μαλλιών κάνοντας μασάζ. Δεν χρειάζεται να απλώσετε τον αφρό κατά μήκος των μαλλιών, μόνο στις ρίζες.Αφού ολοκληρώσετε όλο το τριχωτό κάντε μασάζ σε όλο το κεφάλι για μερικά λεπτά, μαζέψτε τα μαλλιά σας και αφήστε τα με τον αφρό για 5-10 λεπτά.

Τώρα είναι η ώρα για το λούσιμο, ρίξτε λίγο νερό ώστε ο αφρός να μετακινηθεί κατά μήκος των μαλλιών, κάντε πάλι λίγο μασάζ στο τριχωτό και στα μαλλιά μέχρι τις άκρες και ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό, ώστε να διαλυθεί όλος ο αφρός και να μη μείνουν υπολείμματα.

Extra tip:

Όταν κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής όταν απλώνετε ένα προϊόν ή το σαμπουάν, να το κάνετε με τις άκρες των δαχτύλων και ποτέ με τα νύχια.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...