Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τα νύχια και πώς να τα διατηρούμε όμορφα και λαμπερά


Τα νύχια μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι ο καθρέφτης της καλής υγείας και της καθαριότητας.

Η προσεκτική τους φροντίδα προσδίδει στη γυναίκα θηλυκότητα και ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Πολύ συχνά, όμως, τα νύχια παρουσιάζουν μία αρκετά ταλαιπωρημένη όψη που μπορεί να οφείλεται είτε στον τρόπο ζωής μας, είτε στην έλλειψη κάποιων βασικών στοιχείων από τον οργανισμό μας.

Τα νύχια είναι φτιαγμένα από μία σκληρή πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη και όπως ακριβώς συμβαίνει με το δέρμα μας, μπορούν να υποφέρουν από διάφορους αιτίες, όπως είναι η ξηρότητα, οι μολύνσεις αλλά και οι διάφοροι τραυματισμοί από εξωτερικούς παράγοντες.

Για κάθε πρόβλημα όμως, πάντοτε υπάρχει και μία λύση.

Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι τα νύχια να παρουσιάζουν μία ταλαιπωρημένη όψη, και θαμπάδα ή ξεφλούδισμα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην καθημερινή επαφή που έχουν τα χέρια μας με σκληρά σαπούνια και απορρυπαντικά, οπότε για την προστασία των νυχιών προτείνεται η χρήση γαντιών κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τέτοιου είδους προϊόντα.

Η θαμπάδα, βέβαια, μπορεί να οφείλεται και στην έλλειψη σιδήρου και όπως συβιστούν οι διατροφολόγοι, επιβάλεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και δημητριακών.

Γενικώς, η απουσία σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών συμβάλλει στο να γίνονται τα νύχια εύθραυστα, ενώ μπορεί να ευθύνεται και για τα άσπρα στίγματα στην επιφάνειά τους.

Τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά ψάρια, το σπανάκι και το καρότο μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση των παραπάνω αναγκών παρέχοντας στον οργανισμό έξτρα ποσότητες βιταμίνης Α, Β6 και ψευδαργύρου.

Αν τώρα συνηθίζετε να τρώτε τα νύχια σας, η μόνη λύση είναι να τα βάφετε τακτικά με βερνίκι και να τα κόβετε αρκετά κοντά.

Ακόμα ένα συχνό πρόβλημα που αναφέρεται σχετικά με τα νύχια είναι το κίτρινο χρώμα, που μπορεί να οφείλεται είτε στη νικοτίνη είτε σε υπερβολική δόση βερνικιού.

Για την πρώτη περίπτωση, η μόνη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι να κόψετε το κάπνισμα, ενέργεια από την οποία θα ωφεληθεί ολόκληρος ο οργανισμός σας, επίσης να αφήνετε τα νύχια σας να "ξεκουράζονται" ανάμεσα στις περιόδους που τα βάφετε με βερνίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...