Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι δίαιτες των stars

«Τρώω όσο θέλω και δεν παχαίνω χάρη στον καλό μεταβολισμό ή στα γονίδιά μου» λένε πολλές από τις πιο όμορφες και σέξι σταρ του Χόλιγουντ. Ομως, η αλήθεια είναι άλλη. Το θανατηφόρο σώμα τους, που κόβει την ανάσα των ανδρών και προκαλεί ρίγη ζήλιας σε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, το αποκτούν και το διατηρούν με πολλή προσπάθεια και στερήσεις, ακολουθώντας αυστηρές δίαιτες και ρίχνοντας πολύ ιδρώτα στα γυμναστήρια. Πολλές φορές μάλιστα για να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τις δίαιτες που ακολουθούν προσλαμβάνουν και προσωπικό σεφ. Κι όλα αυτά γιατί ασφαλώς γνωρίζουν καλά ότι το ταλέντο από μόνο του στον χώρο του θεάματος δεν αρκεί και η καριέρα τους εξαρτάται και από την εξωτερική εμφάνισή τους.

Μερικές από τις διάσημες ή τις μυστικές δίαιτες στις οποίες οφείλουν κατά μεγάλος μέρος την εκπληκτική εμφάνισή τους και χάρη σ' αυτές μπορούν να νιώθουν σίγουρες όταν βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες ή κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, για παράδειγμα όταν ποζάρουν πάνω στο κόκκινο χαλί, αποκαλύπτονται παρακάτω...

Πρωτεΐνες
H Σκάρλετ Γιόχανσον, η Τζέσικα Αλμπα, η Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, τρεις από τις πιο σέξι και ταλαντούχες ηθοποιούς της νέας γενιάς του Χόλιγουντ, αλλά και τα πανέμορφα τοπ μόντελ, οι «άγγελοι της Victoria's Secret», διατηρούν τη γραμμή τους με τη δίαιτα Ντάνγκαν, η οποία βασίζεται στις πρωτεΐνες. Τη δίαιτα αυτή, που υπόσχεται απώλεια βάρους από 5-8 κιλά σε δεκαπέντε ημέρες, την επιλέγουν οι σταρ του Χόλιγουντ και οι θεές της πασαρέλας, κυρίως όταν πλησιάζουν τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας, επιδείξεις μόδας ή φωτογραφήσεις. Γιατί τότε με βαριά καρδιά αφήνουν πίσω τους τις μικρές διατροφικές αμαρτίες τους και ξεκινούν μία αυστηρή δίαιτα βασισμένη σε πρωτεϊνούχες τροφές βγάζοντας από το μενού τους άμυλα και λίπη.

Η δίαιτα των πολλών πρωτεϊνών, αν και δεν συστήνεται για περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες γιατί δημιουργεί αίσθημα στέρησης και δεν είναι και τόσο καλή για το πεπτικό σύστημα, έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Η τοπ μόντελ Χάιντι Κλουμ έχασε τα κιλά που πήρε στην τέταρτη εγκυμοσύνη της, ενώ η μούσα του Γούντι Αλεν Σκάρλετ Γιόχανσον έχασε δέκα κιλά.

Λαχανόσουπα
Η γοητευτική ηθοποιός και πρώην μοντέλο Λιζ Χάρλεϊ αλλά και το άγριο κορίτσι της ροκ, η Πινκ, διατηρούν τη σιλουέτα τους καταναλώνοντας μία ημέρα της εβδομάδας και για όλες τις εβδομάδες του χρόνου μόνο σαλατικά και υγρά. Ομως, όταν πάρουν κανένα παραπανίσιο κιλό, ιδιαίτερα έπειτα από διακοπές, καταφεύγουν στη δίαιτα της λαχανόσουπας, δηλαδή καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μιας νερόσουπας με λάχανο, η οποία έχει πολύ λίγες θερμίδες και επίσης βελτιώνει την καύση των θερμίδων. Θεωρητικά όση περισσότερη από αυτήν τη σούπα καταναλώνουν τόσο περισσότερο αδυνατίζουν.

Στη σκληρή αυτή δίαιτα επιτρέπονται και μερικές άλλες τροφές, αλλά πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά προγράμματα. Για παράδειγμα, την πρώτη ημέρα της δίαιτας η σούπα μπορεί να συνδυαστεί με φρούτα, κατά βούληση, εκτός από μπανάνες. Τη δεύτερη ημέρα και την τρίτη εναλλακτικά επιτρέπεται η κατανάλωση βραστών λαχανικών και μιας βραστής πατάτας, ενώ την τέταρτη ημέρα μπορούν να καταναλώσουν όσες μπανάνες θέλουν. Η διάρκεια της αποτοξινωτικής δίαιτας της λαχανόσουπας δεν πρέπει να ξεπερνάει την εβδομάδα, γιατί είναι δίαιτα λιμοκτονίας και εξασθένησης του οργανισμού.

Ανάλογη με την ομάδα αίματος

Το sex symbol της μεσογειακής ομορφιάς, η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι, η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς «Τα φιλαράκια» Κόρτνεϊ Κοξ και η Ελ Μακφέρσον, η Αυστραλή τοπ μόντελ που έχει κατακτήσει με την αξία της το παρατσούκλι «το σώμα», μόλις η ζυγαριά τους δείξει ότι πήραν βάρος εμπιστεύονται με κλειστά μάτια τη δίαιτα των ομάδων του αίματος του Αμερικανού ομοιοπαθητικού γιατρού Πίτερ Ανταμο. Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει μία επιλογή τροφών που βοηθούν τη διαδικασία του αδυνατίσματος ανάλογα με την ομάδα του αίματος. Γιατί σε κάθε ομάδα αίματος υπάρχουν τροφές φιλικές, που διευκολύνουν τον μεταβολισμό και κατά συνέπεια την καύση των θερμίδων κι άλλες εχθρικές που τον επιβραδύνουν. Για παράδειγμα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο, πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα κρέατα και να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά.

Η δίαιτα αυτή όμως αμφισβητείται λόγω της ανισορροπίας που προκαλεί στη διατροφή, ωστόσο οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι την ακολουθούν όχι τόσο για να χάσουν πολλά κιλά όσο για να ενισχύσουν την υγεία τους.

Γλυκαιμικός δείκτης

Η σέξι Σάρον Στόουν και η Κάιλι Μινόγκ την ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια και τα αποτελέσματά της είναι προφανή πάνω τους. Η πρωταγωνίστρια του «Βασικού ένστικτου» και η σταρ της βρετανική ποπ διατηρούν σμιλεμένο σώμα και φρέσκο νεανικό πρόσωπο χάρη στη δίαιτα γλυκαιμικού δείκτη, τουλάχιστον έτσι λένε!

Η διατροφή τους ουσιαστικά βασίζεται σε μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης μετράει το πόσο γρήγορα τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχουν εύκολη πέψη και προετοιμάζουν αμέσως μετά τον οργανισμό για να δεχτεί την επόμενη τροφή. Αντιθέτως, οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη διαλύονται αργά και αφήνουν το αίσθημα του κορεσμού.

Ashram
Η sweetheart των Αμερικανών και βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς, η πανέμορφη πρώην τοπ μόντελ Σίντι Κρόφορντ και η «βασίλισσα» της αμερικανικής τηλεόρασης Οπρα Γουίνφρεϊ ακολουθούν τη δίαιτα Ashram. Η δίαιτα αυτή πήρε το όνομά της από τη Φάρμα Υγείας Ashram στην Καλιφόρνια, όπου όποιος θέλει να χάσει βάρος πηγαίνει εκεί για μία εβδομάδα και κάνει υποχρεωτικά και καθημερινά πεζοπορία 15 χιλιομέτρων, ενώ τρέφεται με ένα μενού που δεν ξεπερνάει τις 1.000 θερμίδες. Αποτέλεσμα; Η απώλεια 7,5 κιλών μέσα σε μία εβδομάδα, κάτι πολύ επιβαρυντικό όμως για τον οργανισμό. Οι σταρ πάντως που βιάζονται να χάσουν κιλά λένε «Μπρος στα κάλλη τι είναι οι στερήσεις και ο κόπος» και, αν και εξαντλημένες, χαίρονται για το αποτέλεσμα.

5 factor
Χολιγουντιανές σταρ, όπως η Χάλι Μπέρι, η Εύα Μέντες, η Μίλα Γιόβοβιτς και η Κάθριν Χέιγκλ εμπιστεύονται με κλειστά μάτια τη Δίαιτα 5 Factor του Χάρλεϊ Πάστερνακ. Η δίαιτα βασίζεται στον αριθμό 5: πέντε γεύματα ημερησίως (τρία γεύματα και δύο σνακ) που παρασκευάζονται σε πέντε λεπτά το καθένα, με πέντε διαφορετικά τρόφιμα, χαμηλά σε θερμίδες, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η δίαιτα διαρκεί πέντε εβδομάδες και το καλό της είναι ότι μία ημέρα την εβδομάδα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή μενού.

Ζώνη

Η Αντζελίνα Τζολί, η Τζένιφερ Ανιστον, η Σάντρα Μπούλοκ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Ντενίζ Ρίτσαρντς και η Ρενέ Ζελβέγκερ ακολουθούν πιστά την πιο διάσημη δίαιτα των σταρ, τη δίαιτα Ζώνη που ακολουθεί μια δική της ισορροπία. Κάθε της γεύμα της πρέπει να περιέχει 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες, 30% λίπη, ενώ η ημερήσια κατανάλωση θερμίδων δεν ξεπερνάει τις 1.700. Η Αντζελίνα Τζολί με τη δίαιτα αυτή έχασε τα κιλά που πήρε στη δίδυμη εγκυμοσύνη της και η Τζένιφερ Ανιστον τη λατρεύει. Μάλιστα, επειδή την ακολουθεί κατά γράμμα έχει προσλάβει σεφ που της φέρνει καθημερινά στο σπίτι ή στο πλατό το φαγητό της.

Μικρά μυστικά


Για να αδυνατίσουν και προπαντός για να μην πάρουν γραμμάριο, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τις σταρ.
- Η διάσημη για τις καμπύλες της τραγουδίστρια Μπιγιονσέ και η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ ακολουθούν τη Maple Syrup Diet. Πίνουν δηλαδή ένα ποτήρι χυμό λεμονιού με σιρόπι σφενδάμης και πιπέρι καγιέν, ένα αποτοξινωτικό κοκτέιλ, το οποίο αντικαθιστά κάποιο γεύμα τους.

- Η Αντζελίνα Τζολί ένα τέταρτο πριν καθίσει στο τραπέζι πίνει ένα μπολ σούπας για να της κοπεί η όρεξη.

- Η τραγουδίστρια Φέργκι και η Χάιντι Κλουμ πίνουν μια κουταλιά μηλόξιδο πριν από το φαγητό. ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...