Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Η (ελληνική) μόδα σε τρελά κέφια!

Φώτα, κάμερες, πάμε και τα μοντέλα ξεκινούν το έργο τους! Στον απόηχο των δύο Εβδομάδων Μόδας (Athens Xclusive Designers Week και Fashion Week Athens), που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, η «Espresso της Κυριακής» βάζει στο μικροσκόπιο τις δημιουργίες που εντυπωσίασαν κι έκαναν τους λαμπερούς καλεσμένους να αναφωνήσουν «υπέροχο», «μοναδικό», «ουάου», ακόμα και «το θέλω τώρα»!

Εν αρχή ην η Ρομίνα Καραμανέα, η ομογενής από τη Βρετανία, η οποία επί τέσσερις σεζόν παρουσιάζει τις δημιουργίες της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Συνολάκια με ιδιαίτερες λεπτομέρειες από δέρμα και εντυπωσιακά παπούτσια έκαναν τον κόσμο να της δώσει το πιο δυνατό χειροκρότημα. Η Βίκυ Κουλιανού πρόταξε άνετα φορέματα σε δωρικές, μίνιμαλ γραμμές, με αιχμηρά κοψίματα, στα χρώματα του γκρι του πάγου, του καφέ και του μαύρου, ενώ ο Αγγελος Φρέντζος έκανε τη διαφορά με τον τρόπο που παρουσίασε τη δουλειά του. Τα μοντέλα περπάτησαν στην επιβλητική σκάλα του Μεγάρου φορώντας τα κομμάτια του και προσφέροντας θέαμα υψηλής αισθητικής.

Η Κύπρια σχεδιάστρια Ρίτα Αττάλα παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή της (Ratt) για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2010-11. Πολυμορφικά ρούχα που δημιουργούν ένα παιχνίδι με τη γεωμετρία ήταν το βασικό concept της συλλογής της, που ο κόσμος λάτρεψε. Ο αγαπημένος σχεδιαστής Haute Couture Miltos γιόρτασε τα είκοσι χρόνια του στη μόδα προτάσσοντας μία συλλογή σε στιλ ροκοκό.

O διάσημος Ελληνας των Παρισίων Ιωάννης Γκούια έδειξε ρούχα «ειδικά για να πουν μία... ιστορία με χρώματα που ενώνουν παρελθόν και μέλλον, σκοτάδι και λάμψη!», όπως υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι εμπνευσμένη από το Βυζάντιο και την ορθόδοξη παράδοση της Ελλάδας».

Ο Χριστόφορος Κοτέντος πρότεινε εκκεντρικά καρό με φλοράλ κολάν και ξώφτερνα με τεράστια τακούνια και χοντρές σόλες, αλλά και μακριά πέπλα, ενώ ο Βασίλης Ζούλιας ντύνοντας τα μοντέλα του με μεσάτα κλος επανέφερε το στιλ της Μπριζίτ Μπαρντό στην κλασική ταινία «Θέλετε να χορέψετε μαζί μου;» Ο Μάκης Τσέλιος εμπνευσμένος από τις golden ladies των Οσκαρ παρουσίασε έξοχες τουαλέτες αλλά και hot σορτς. Τα μοντέλα του οίκου Kathy Heyndels φορώντας μίνι σατέν με μπροκάρ και σεβρέ γάντια, αλλά και τουαλέτες για red carpets, ενθουσίασαν, ενώ οι Mi-Ro πρότειναν συνολάκια σε flashy υλικά. Οσο για τον Μιχάλη Ασλάνη, δείχνοντας εκκεντρικές τουαλέτες με λαμπερά υφάσματα, και άλλες με κρόσσια, ξετρέλανε τους fashionistas.


Show me your accessories 
Μεγάλα μαντίλια δεμένα κομψά στο πρόσωπο, τεράστια γυαλιά, παπούτσια-πλατφόρμες προτείνουν οι Ελληνες ντιζάινερ για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2010-2011. Κόκκινα ή και παστέλ κραγιόν, smoky eyes, αλλά και ρουζ απαλό, φωτεινό πάνε «πακέτο» με τις δημιουργίες τους. Ξώφτερνα υποδήματα, φορεμένα με εκκεντρικά κολάν ή καλσόν, έντονοι ώμοι στα ρούχα είναι στα must της επόμενης σεζόν. Η πλειονότητα των ντιζάινερ, κάνοντας κοκτέιλ των τάσεων του παρόντος με το παρελθόν, πήραν τα εύσημα συναδέλφων τους αλλά και κοσμικών. Γούνινες εσάρπες, μπότες αλλά και αξεσουάρ χρωματισμένα στον «αυτοκράτορα» του χειμώνα, το μαύρο βέβαια, είναι στον καμβά των εγχώριων δημιουργών.

NTONATEΛΛΑ ΑΔΑΜΟΥ - ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Στη φωτό  Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του σχεδιαστή Lito Barre κατά τη διάρκεια του Athens Fashion Week για το Φθινόπωρο - Χειμώνα 2010-2011.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...