Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Jean Paul Gaultier: «Η Αθήνα είναι πόλη που αγαπώ»

PARIS - OCTOBER 03:  (L-R) Rihanna, Jean-Paul ...Image by Getty Images via Daylife

Για την αδυναμία του στην Αθήνα και την Μύκονο, την έμπνευσή του από τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, την Νάνα Μούσχουρη, την Μελίνα Μερκούρη και τον Ντέμη Ρούσο μίλησε ο Jean Paul Gaultier, που στις 15 Απριλίου θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα!

Ο Γάλλος μόδιστρος ανακάλυψε την Μύκονο το ’78, όταν, όπως ο ίδιος λέει, «είχε βγει στις αίθουσες ο ‘’Πυρετός το Σαββατόβραδο’’ και παντού ακούγονταν τα τραγούδια των Bee Gees». Πώς ήταν, όμως, οι πρώτες του διακοπές στο νησί - πόλο έλξης των επωνύμων; «Η ανάμνηση αυτών των πρώτων διακοπών μέσα στο τοπίο της Μυκόνου είναι από τις ωραιότερες της ζωής μου. Το νησί το λάτρεψα και έκτοτε έρχομαι συχνά», λέει χαρακτηριστικά.

Αδυναμία του είναι και η Αθήνα: «μου αρέσει η ατμόσφαιρά της, η ενέργειά της. Μου αρέσει να περπατάω στα σοκάκια της Πλάκας, να πηγαίνω στα παλαιοπωλεία και να ψάχνω κειμήλια, πράγματα από μια κουλτούρα διαφορετική από την δική μου. Οι περίπατοι αυτοί μου δίνουν ερεθίσματα που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου», αποκαλύπτει ο ίδιος.

Μάλιστα, το «τρομερό παιδί της μόδας» αναφέρει πως επηρεάστηκε από την φουστανέλα για να σχεδιάσει το ρούχο που φόρεσε η Άννα Βίσση στην Eurovision της Αθήνας!

Επίσης, ο Gaultier δηλώνει ενθουσιασμένος από Έλληνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ντέμης Ρούσος, Νάνα Μούσχουρη και Μελίνα Μερκούρη είναι τα πρόσωπα που αναφέρει σε σχετική ερώτηση. Όπως λέει, «η Μούσχουρη είναι η πιο μεγάλη Ελληνίδα σταρ... έχει πολύ καλή φωνή και είναι πιο γνωστή ακόμα και από τον Χούλιο Ιγκλέσιας».  Χαρακτηρίζοντας την Μελίνα Μερκούρη «ελεύθερη στην οθόνη και την ζωή», ο μόδιστρος δηλώνει ξετρελαμένος με τις ταινίες της, όπως τα «Ποτέ την Κυριακή» και «Στέλλα».

Τέλος, δεν παραλείπει να περιγράψει την πρώτη φορά που είδε την Ειρήνη Παπά. Εκείνος έτρωγε σε ένα ταβερνάκι της Πλάκας κοντά στον Παρθενώνα, όταν την είδε «να ανεβαίνει αγέρωχη και επιβλητική». «Ένιωθα ότι ο χρόνος είχε σταματήσει μέσα στο εκτυφλωτικό αττικό φως», συμπληρώνει.

Ο Jean Paul Gaultier θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 15 Απριλίου, ως ανάδοχος του 11ου φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.


Δείτε την επίδειξη με τις δημιουργίες του για τον ερχόμενο χειμώνα στο Παρίσι!


πηγή: περιοδικό «BHMagazino»
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...