Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα κάνετε τα χείλια σας να ξυπνήσουν το «αγρίμι» μέσα του

Ως γνωστόν, το στόμα δεν προορίζεται μονάχα για τη σίτιση, την πόση και την ομιλία, αλλά και για πολλά άλλα, καθώς αποτελεί από μόνο του έναν ξεχωριστό δίαυλο επικοινωνίας, που με ένα «μήνυμά» του μπορεί να τρελάνει τα αρσενικά που εκτίθενται στη θέα τους...


Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι αν τα χείλη είναι λεπτά, τότε καλύτερα να μην επιλέγονται σκούρα χρώματα κραγιόν. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.


Κάθε σχήμα χειλιών μπορεί να φορέσει κόκκινες ή σκουρόχρωμες αποχρώσεις αρκεί να γίνει με τη σωστή τεχνική. Είτε έχετε ήδη «γεμάτα» χείλη είτε λεπτά, μάθετε την τεχνική για να τα τονίζετε σωστά πάντα.

Το contouring και highlighting, δηλαδή σκιάσεις και λάμψεις, είναι η τεχνική που τονίζει σωστά το σχήμα των χειλιών και μπορεί να τα κάνει να δείχνουν ακόμα πιο γεμάτα.

Δώστε σχήμα
Ξεκινήστε με ένα μολύβι στο χρώμα του δέρματος, το οποίο θα εφαρμόσετε ελάχιστα πιο έξω από τη γραμμή των χειλιών με μεγάλη προσοχή. Σκοπός είναι να σκιαγραφήσουμε το σχήμα των χειλιών και να τονίσουμε τις καμπύλες. Για να μην είναι έντονη η γραμμή, αφού ολοκληρώσετε, σβήστε πολύ απαλά με μια μπατονέτα, τραβώντας το χρώμα προς την επιφάνεια των χειλιών, όχι προς τα έξω. Επίσης, εφαρμόζοντας ελάχιστη ποσότητα bronzer, ό,τι έχει μείνει στο πινέλο μας, ακριβώς κάτω από τα χείλη στο κέντρο, δημιουργείτε μια σκίαση που θα τα κάνει να φαίνονται ότι έχουν μεγαλύτερη καμπύλη!

Highlighting
Είτε κάνετε την παραπάνω τεχνική είτε όχι, μην παραλείψετε το highlighting. Για να δώσετε περισσότερο όγκο, εφαρμόστε μια σκιά ή ένα highlighter σε κρεμώδη μορφή ακριβώς στη λακκούβα, στο κέντρο του άνω χείλους και σβήστε προς το κέντρο των χειλιών!

Το χρώμα
Όλα τα ανοιχτόχρωμα κραγιόν θα κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο μεγάλα, οπότε είναι ασφαλής επιλογή. Αν θέλετε να φορέσετε πιο σκούρες αποχρώσεις, χωρίς να δείξουν πιο μικρά, η υφή θα κάνει τη διαφορά.

Η υφή
Τα matte κραγιόν δε δίνουν διάσταση στα χείλη γιατί δεν αντανακλούν με το φωτισμό, οπότε αποδίδουν ακριβώς το σχήμα των χειλιών. Αντίθετα, οι γυαλιστερές, glossy υφές δημιουργούν αντανακλάσεις που δίνουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων χειλιών. Προσθέτοντας, λοιπόν, διαφανές gloss μόνο στο κέντρο των χειλιών και σε μικρή ποσότητα, τα κάνουμε να φαίνονται μεγαλύτερα. Δε χρειάζεται όμως υπερβολή! Προσοχή, αν βάλετε πολύ gloss τα χείλη φαίνονται πλαστικά, το χρώμα και η διάρκεια αλλοιώνονται και το σχήμα δεν είναι τονισμένο.

Τι να αποφύγετε:
1. Το gloss σε όλη την επιφάνεια.
2. Την έντονη γραμμή από το μολύβι χειλιών που ξεχωρίζει.
3. Τη μεγάλη ποσότητα κραγιόν η οποία μπορεί να «τρέξει» έξω από το περίγραμμα των χειλιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...