Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κάν' το όπως η Αννα

Είναι σίγουρα ένα από τα ανερχόμενα πρόσωπα στον καλλιτεχνικό χώρο και πέρα από την ομορφιά της έχει να μας παρουσιάσει κι άλλα σημαντικότερα προσόντα. Μόλις στα 22 της χρόνια έχει καταφέρει να διακριθεί με την παρουσία της σε ρόλους σε γνωστά τηλεοπτικά σίριαλ. Σύντομα θα τη δούμε να πρωταγωνιστεί και στον κινηματογράφο, στην ταινία «Show bitch» του Νίκου Ζερβού και την ταινία «Green Fish» του Γιάννη Παρασκευόπουλου. Συναντήσαμε την Αννα Ρεζάν Κριτσέλη σε πολύ ανεβασμένη διάθεση και ήπιαμε μαζί της έναν απογευματινό καφέ στα Εξάρχεια μιλώντας για όλους και για όλα...

Είναι ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει φέτος περιοδεία στην Αμερική με την παράσταση «Ορέστεια». «Αυτό που κάνει ο Λεωνίδας είναι καταπληκτικό! Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, όπου έχει τσαλακωθεί η εικόνα μας διεθνώς, ο Λεωνίδας προάγει τον ελληνικό πολιτισμό. Η προσπάθεια που κάνει είναι σπουδαία και θα προσπαθήσω και εγώ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές να τον στηρίξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Είναι πολύ κρίμα που η Ελλάδα δεν τον βοηθάει τόσο όσο τον βοηθάει και η Κύπρος».

Ενθουσιασμένη είναι επίσης και για τον ρόλο της στη νέα ταινία του Γιάννη Παρασκευόπουλου. «Ο Γιάννης ήταν καταπληκτικός. Είναι μία πολύ ωραία ταινία με οικολογικό περιεχόμενο». Οσο για τον ρόλο της «Xrusas» στη νέα ταινία του Νίκου Ζερβού; Στα γυρίσματα λέει ότι πέρασε υπέροχα με τη Μαρίτα Ρίτζι, τον Ρένο Χαραλαμπίδη και όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς. «Ο Γιώργος Αλαμπάνος που συνσκηνοθετούσε την ταινία ήταν υπέροχος παρ’ όλο που με έβαλε στη θάλασσα με 39 πυρετό, Νοέμβριο μήνα και ενώ ήμουν με αντιβίωση» είπε η νεαρή ηθοποιός.

Δεν ξεχνάει φυσικά και τις πρώτες δουλειές που έκανε στην τηλεόραση οι οποίες την έφεραν στο προσκήνιο. «Οφείλω πολλά στον Κώστα Κουτσομύτη. Ηταν πολύ καλή η συνεργασία μου και με τον Νίκο Απειρανθίτη, που γύριζε τότε τα «Ματωμένα χώματα». Είμαι πολύ περήφανη για τον ρόλο που είχα στη σειρά. Η πρώτη μου εμφάνιση πάντως ήταν στην “Νταντά”, στο MEGA, όπου υποδυόμουν μία μπαλαρίνα!» μας αποκάλυψε η Αννα κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα πρώτα της βήματα στον χώρο.

Αν και μεγάλωσε σε οικογένεια νομικών, με πατέρα εισαγγελέα και μητέρα δικηγόρο, από τα τέσσερά της άρχισε να ασχολείται με τον χορό. «Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου, παρά τις πιέσεις που είχα από τους γονείς μου, να γίνω δικηγόρος! Καλλιτεχνικά για εμένα πρότυπο ήταν οι παλιές ελληνικές ταινίες. Οταν ήμουνα μικρή, η μητέρα μου με έβαζε να βλέπω αυτές τις ταινίες και θυμάμαι ότι ήθελα να γίνω σαν τη Ρένα Βλαχοπούλου!»


ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ
Η επιλογή της να φύγει για το εξωτερικό ήταν μία απόφαση που είχε πάρει πριν από χρόνια. Οι γονείς της δεν συμφωνούσαν αλλά εκείνη το είχε αποφασίσει. «Πήγα πρώτη φορά 17 χρόνων στη Ρώμη, όπου έκανα μόδα, και μετά πήγα στο Λονδίνο. Στη συνέχεια έζησα στην Ελβετία και τη Γερμανία. Εκεί, στη γενέτειρα του μέταλ, αγόρασα μία ηλεκτρική κιθάρα και ασχολήθηκα με τη μουσική. Μου αρέσει πολύ το μέταλ, αλλά και η oπεράτικ ποπ, το έντεχνο και τα παλιά λαϊκά». Το τραγούδι που έβγαλε πρόσφατα, το οποίο δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, αλλά θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας «Show bitch», είναι το «Let there be rain» του Billy Νικολόπουλου. Πρόκειται για μία μπαλάντα μέταλ και τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ της έγιναν στη Νέα Υόρκη.

Μας μίλησε επίσης για την εμπειρία της ως co-producer στην ταινία (μικρού μήκους) της Patricia Di Salvo Viayra με τίτλο «Love at first sight» που γυρίστηκε στην Αμερική και πόσο διαφορετικό ήταν από το να δουλεύει ως ηθοποιός. «Ηταν από τη μία πολύ καλύτερο σαν εμπειρία, γιατί, πρώτα από όλα, μπορούσες να κυκλοφορείς στο σετ της ταινίας με φόρμα, καπέλο και γυαλιά και να είσαι πολύ χύμα! Με την Patricia συναντηθήκαμε στη Γαλλία. Μου είπε ότι θέλει να κάνει μία ρομαντική κομεντί στο Λος Αντζελες και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε».


«ΒΛΕΠΕΙ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Αννα αυτήν την περίοδο σπουδάζει παράλληλα και δημοσιογραφία στο Πάντειο. Στην ερώτηση για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί και με αυτόν τον τομέα επαγγελματικά μας απάντησε: «Είναι κάτι που θα μπορούσα να το κάνω στο μέλλον. Οταν ήμουν πιο μικρή, έγραφα σε κάποια περιοδικά. Μετά λόγω χρόνου σταμάτησα γιατί δεν προλάβαινα».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...