Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σπιτικές συνταγές για λιπαρά μαλλιά


Ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας και επιλέξτε το υλικό που σας αρέσει λεμόνι, ξύδι, ελαιόλαδο ή τσάι.

Η έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές γυναίκες και πολλούς άντρες. Ψάχνοντας λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας ανακάλυψα διάφορες συνταγές και μάλιστα πολύ εύκολες που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας χαρίσουν όμορφα και υγιή μαλλιά.

• Αναμίξτε το χυμό από ένα λεμόνι με μια κούπα νερό και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Τα οξέα που περιέχει το λεμόνι εξισορροπούν την λιπαρότητα και αφαιρούν το περιττό σμήγμα που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του δέρματος και στα μαλλιά.

• Ίδια συνταγή με την παραπάνω με λευκό ξύδι, θα χρειαστεί να αναμίξετε μισή κούπα ξύδι σε μια κούπα νερό και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύσετε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

• Το τσάι επίσης βοηθάει στην μείωση της λιπαρότητας γιατί περιέχει τανίνη η οποία έχει φυσική στυπτική δράση χωρίς να ξηραίνει το δέρμα καθώς και απομακρύνει το περιττό σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος και τα μαλλιά. Βράστε μια μεγάλη κούπα τσάι, αφήστε το να κρυώσει, αν θέλετε προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύστε το τσάι στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

• Θεραπευτική μάσκα μαλλιών με ζεστό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Απλώστε το ζεστό λάδι στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων, αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε. Εφαρμόστε τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...