Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Sunglasses 2010


Tod’s
Ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τα αξεσουάρ παραμένουν τα δυνατά χαρτιά των οίκων πολυτελών ειδών και στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη τους. Καθώς σε κάποιες οικονομίες παρουσιάζεται μια μικρή ανάκαμψη, αρκετοί οίκοι παρουσιάζουν νέες εντυπωσιακές συλλογές γυαλιών ηλίου, αποτελέσματα συνεργασιών με μεγάλους σχεδιαστές ή καλλιτέχνες. Είναι τα σχέδια που θα φορέσετε κι εσείς στην παραλία ή την πρωινή βόλτα σας. Για να δούμε λοιπόν τις προτάσεις τους.
John Galliano, Les Biches
σε ζωηρούς παραλληλόγραμμους σκελετούς και τα oversized Ήδη γνωστός για τις κομψές, εύκαμπτες τσάντες και τα iconic, αναπαυτικά παπούτσια οδήγησης, ο οίκος TOD’s επεκτάθηκε στα γυαλιά ηλίου παρουσιάζοντας το στυλ “1” για το 2010. Κλασικά, φίνα και διαθέσιμα σε αρκετά χρώματα, πλαστικό ή μέταλλο τα συγκεκριμένα γυαλιά είναι ιδανικά για διακοπές στην κοσμοπολίτικη πλευρά της Μεσογείου. Αντίστοιχου ύφους είναι τα φετινά DSquared2“Les Biches” που σχεδίασε ο John Galliano σε απαλό ροζ.
Mykita and Bernhard Willhelm, Franz
Μιλώντας για γυαλιά που αυτό το καλοκαίρι αποτελούν statements, η σειρά των Mykita & Bernhard Willhelm με το όνομα “Franz” σε στυλ aviator (αυτά που πρόσφατα φορούσε η Carrie Bradshaw στο Sex & the City 2) αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό πολυτελές δείγμα. Έχουν φακούς-καθρέφτες και είναι επίχρυσα (24 καρατίων). Πιο ανατρεπτικά είναι τα γυαλιά του Maison Martin Margiela από τη σειρά Line 8 που είναι και αυτά σε στυλ aviator αλλά ο σκελετός τους από σύρμα καλυμμένο με πλαστικό. Εκκεντρικότατα είναι και τα γυαλιά που προέκυψαν από τη συνεργασία της Linda Farrow με την ιρλανδή electro-pop diva (και μούσα των Viktor & Rolf ) Róisín Murphy. Τα γυαλιά έχουν σχήμα γατίσιου ματιού με σκελετό από τιτάνιο καλυμμένο με χρυσό 24 καρατίων, με γκρι ή καφέ ντεγκραντέ φακούς. Μέσα στο πνεύμα και των αναζητήσεων της εποχής ήταν εντέλει η απόφαση της Ray-Ban να επαναλανσάρει το iconic στυλ της εταιρίας: το Aviator. Κυκλοφορεί σε 6 βασικές παραλλαγές συμπεριλαμβανομένης της Titanium, σε χρυσό ή τιτάνιο με καφέ ή γκρι φακούς.
Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...