Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μυστικά για χειροποίητα καλλυντικά

από την Ηλέκτρα Αστέρη

Τι είναι τα χειροποίητα καλλυντικά; Έχουμε έρθει άραγε σε επαφή με αυτά;  Είμαστε εξοικειωμένοι με τα καλλυντικά της φύσης ή μόνο με όσα αγοράζουμε απότα καταστήματα; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα με ταλάνιζαν για αυτό είπα αυτή την εβδομάδα να μιλήσουμε για αυτά τα μοναδικά σκευάσματα.


Τα χειροποίητα καλλυντικά είναι λοιπόν τα αγνά εκείνα καλλυντικά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας και οι ακόμη παλαιότερες για να καλλωπιστούν. Βέβαια όλα αυτά είχαν ξεχαστεί γιατί τη σήμερον ημέρα ήταν πολύπιο εύκολο να αγοράσεις από το κατάστημα την κρέμα σου παρά να την κατασκευάσεις μόνη σου. Τώρα -και με την κρίση- η στροφή στα χειροποίητα καλλυντικά είναι μεγάλη μιας και οι τιμές των εταιριών έχουν πλέον πάρει την ανιούσα, κάτι που δεν μπορεί να υποστηρίξει η μέση τσέπη της Ελληνίδας.

Τα χειροποίητα καλλυντικά όλο και κερδίζουν έδαφος όχι μόνο με το κλασσικό DIY (δηλαδή φτιάξτο μόνη σου), που βλέπεις τα υλικά και το κάνεις μόνη σου στο σπίτι, αλλά και με γυναίκες που έχουν κάνει επάγγελμα την παρασκευή καλλυντικών. Αυτό είναι τέλειο μιας και εκτός από την οικονομία, μας γυρνάει πίσω σε παλιά χρόνια, όπου η γυναίκα για να περιποιηθεί χρησιμοποιούσε μόνο αγνά και υγιεινά φτιαγμένα καλλυντικά. Χωρίς πειράματα σε ζώα, χωρίς parabens καιχωρίς βλαβερές ουσίες για την ίδια.

Τα χειροποίητα καλλυντικά λοιπόν είναι μια νέα υπέροχη τάση που θέλησα να εξερευνήσω για αυτό και επέλεξα να δοκιμάσω κάποια για να έχω προσωπική γνώμη. Μια κλασσική συνταγή
που εγώ χρησιμοποιώ κατά κόρων στο σπίτι είναι η εξής: Αναμειγνύω λάδι με αλάτι ή ζάχαρη και έχω αμέσως το πιο αγνό και μυρωδάτο scrub που θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Με επισταμένο μασάζ πριν ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου αφήνει το δέρμα σου απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα και γεμάτο ενυδάτωση και λάμψη.

Η δεύτερή εμπειρία μου ήταν όταν δοκίμασα κάποια  χειροποίητα καλλυντικά που φτιάχνει μια κοπέλα που το κάνει ως επάγγελμα και χόμπυ. Τα αποτελέσματα των καλλυντικών αυτών είναι πραγματικά μοναδικά. Η προσοχή που τους δείχνουν οι άνθρωποι που τα φτιάχνουν είναι μοναδική γιατί πάντα είναι φτιαγμένα με μοναδική φροντίδα και έτσι το τελικό αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
Η συμβουλή μου είναι πάντα να στρεφόμαστε στα αγνά προϊόντα. Είτε τα φτιάχνουμε μόνες μας είτετα προμηθευόμαστε από άλλους. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να προσέχουμε πολύ από πουθα τα πάρουμε.

Κοινώς η πιο ασφαλή λύση όλων αν δεν ξέρουμε κάποιον έμπιστο, είναι να ταφτιάξουμε μόνες στο σπίτι!

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...