Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σωστό μακιγιάζ για επιδερμίδες με ακμή

Το μακιγιάζ είναι ένα από τα βασικά γυναικεία όπλα για να κρύψετε τις τυχόν ατέλειες του προσώπου σας, όπως η ακμή που αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα για την επιδερμίδα. Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο για να βαφτείτε χωρίς να εντείνετε το πρόβλημα.

Καταρχήν ως γνωστόν το μακιγιάζ αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα για την γρήγορη θεραπεία της ακμής. Ωστόσο δεν είναι εύκολο και εφικτό το να παραμένετε αμακιγιάριστες όλη την ώρα, γι’ αυτό και πρέπει να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα που θα επηρεάσουν το δέρμα σας όσο το δυνατόν λιγότερο.

Καταρχήν θα πρέπει να αποφεύγετε τα λιπαρά καλλυντικά, ειδικά στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως είναι το πηγούνι, το μέτωπο και η μύτη, καθώς και τα προϊόντα με τεχνητά συστατικά τα οποία έχουν την τάση να προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα σας. Πολύ καλά προϊόντα είναι αυτά που δρουν ενάντια στα μαύρα στίγματα, είναι oil-free και δεν περιέχουν πάραμπεν και θειικά. Ωστόσο η επιλογή θέλει πολύ προσοχή, αφού μερικά συστατικά που προκαλούν την ακμή μπορούν να περάσουν απαρατήρητα κοιτώντας απλά την ταμπέλα του καλλυντικού.

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν ισοστεαρικό ισοπροπυλεστέρα, μυριστικό ισοπροπυλεστέρα, μυριστικό μυριστύλιο, έλαιο λανολίνης, βούτυρο καρύδας ή λαυρικό οξύ, διότι αυτά τα συστατικά είναι πιθανό να φράξουν τους πόρους, προκαλώντας ακμή ή ερεθίζοντας το πρόσωπο σας περισσότερο. Γι’ αυτό τον λόγο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε φυσικά καλλυντικά, τα οποία έχουν την τάση να αποτρέπουν την φραγή των πόρων και τον ερεθισμό του δέρματος.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από το συνηθισμένο make up ή concealer για να επιτύχετε την πλήρη κάλυψη, απλώστε λεπτές στρώσεις και αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει και να εφαρμοστεί πλήρως πριν απλώσετε την επόμενη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος σας και να αποτρέψετε το να ξεραθεί και να σπάσει η κάλυψη του προσώπου σας.

Επίσης, όταν καλύπτετε τις κηλίδες ή τις κοκκινίλες,, ειδικά όταν πρόκειται για concealer, χρησιμοποιήστε προϊόντα που χαρίζουν ματ όψη στο δέρμα σας. Τα καλλυντικά που προσδίδουν φως στην επιδερμίδα σας είναι τέλεια για την περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά αν τα χρησιμοποιήσετε σε μια ατέλεια, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τραβήξετε όλη την προσοχή σε αυτήν.

Τέλος, πολύ σημαντικός παράγοντας για την δημιουργία του προβλήματος της ακμής είναι ο κακός καθαρισμός των πινέλων σας, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία βακτηρίων που προκαλούν ακμή.
beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...