Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τρεις φυσικές μάσκες, για τρεις τύπους επιδερμίδας


Επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι φυσικές συνταγές ομορφιάς, και επειδή μια μάσκα προσώπου- είναι εκτός από ευεργετική φροντίδα- είναι και μια από τις αγαπημένες μας κινήσεις pampering, σας δίνουμε 3 συνταγές για να δοκιμάσετε εκείνη που ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος. Enjoy!

Μάσκα αναζωογόνησης με βρώμη για κανονικές επιδερμίδες


Θα χρειαστείτε

1 κουτ. βρώμη
 1 κουτ. γιαούρτι
1/2 κουτ μέλι

Πώς θα την ετοιμάσετε: Σε ένα μπωλ, αναμείξτε το γιαούρτι με τη βρώμη. Πάρτε ένα κουτάλι, κρατήστε το κάτω από καυτό νερό για λίγο λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το μέλι στο κουτάλι (προσοχή, μην το βάλετε στο βάζο, υπάρχει κίνδυνος να ζαχαρώσει στη συνέχεια). Αυτό το κάνουμε για να μαλακώσει το μέλι και να είναι πιο εύκολο να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά, απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, αφήστε τη για 10 λεπτά και αφαιρέστε τη με μια χλιαρή, βρεγμένη πετσέτα.

Μάσκα θρέψης για ξηρή επιδερμίδα


Θα χρειαστείτε

3 κουτ αβοκάντο
1 κουτ. μέλι
50 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού

Πώς θα την ετοιμάσετε
Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπωλ μέχρι να γίνουν μια πλούσια "πάστα". Απλώστε με τα δάχτυλά σας μια γενναία στρώση σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τη με χλιαρή, βρεγμένη πετσέτα.

Μάσκα καθαρισμού για λιπαρές επιδερμίδες


Θα χρειαστείτε

1 ώριμη μπανάνα
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού

Πώς θα την ετοιμάσετε

Λιώστε τη μπανάνα σε ένα μπωλ και προσθέστε το μέλι. Ρίξτε το χυμό του πορτοκαλιού ή του λεμονιού, ανακατέψτε και η μάσκα είναι έτοιμη. Απλώστε τη στο πρόσωπο και τον λαιμό, περιμένετε 15 λεπτά και αφαιρέστε τη με μια ζεστή, μαλακή πετσέτα.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...