Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

6 καλοκαιρινά προβλήματα στα μαλλιά ζητούν λύση

Ήλιος, ζέστη, υγρασία και θάλασσα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τα μαλλιά μας που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Δείτε, ποια είναι τα συνηθέστερα προβλήματα των μαλλιών... αυτή την εποχή και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.

Φριζάρισμα: λόγω ζέστης και υγρασίας

Ένας βασικός καλοκαιρινός εχθρός των μαλλιών είναι το φριζάρισμα. Ειδικά για όσους έχουν κυματιστά ή σπαστά μαλλιά, το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη υγρασία, το φριζάρισμα αποτελεί Νο 1 αντίπαλο… Και επειδή, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που το styling στα μαλλιά δεν είναι τόσο «στημένο», θα πρέπει να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στην περιποίησή τους, επομένως επιλέξτε spray με βάση την σιλικόνη για να καταπολεμήσετε το αντιαισθητικό φριζάρισμα.

Χλώριο: οι βουτιές στην πισίνα θέλουν προσοχή

Όχι, δεν θα βγείτε με μαλλιά…μπλε από την πισίνα, όπως πίστευαν παλιότερα. Το χλώριο της πισίνας βλάπτει τα μαλλιά αλλά σίγουρα δεν τα αποχρωματίζει. Τα εξωτερικά στρώματα της τρίχας με το χλώριο αρχίζουν και σηκώνονται-φανταστείτε όπως σηκώνονται από τον αέρα τα κεραμίδια σε μια παλιά στέγη. Και έτσι το χλώριο εισχωρεί στο βάθος της τρίχας και την κάνει περισσότερο εύθραυστη. Όσοι λοιπόν κολυμπούν συχνά σε πισίνες ίσως διαπιστώσουν πως τα μαλλιά τους γίνονται με τον καιρό πιο άτονα και εύθραυστα. Ποια είναι η λύση: πριν βουτήξετε στην πισίνα βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης που «θωρακίζει» την τρίχα. Τέλος, μην ξεχνάτε ποτέ το conditioner και τη μάσκα αναδόμησης που θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά.

Λιπαρότητα: ένα-όχι μόνο-καλοκαιρινό πρόβλημα

Πολλοί υποστηρίζουν πως το καθημερινό λούσιμο δεν ωφελεί την τρίχα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχουμε λιπαρά μαλλιά και είναι καλοκαίρι; Το απλό ξέβγαλμα με νερό δεν αρκεί. Και δεν είναι λίγες οι φορές που το αντηλιακό της πλάτης μας, λερώνει τα μακριά μαλλιά με αποτέλεσμα να φαίνονται άλουστα και βαριά. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; Να μην λουζόμαστε το καλοκαίρι πολύ πιο συχνά από ότι κάνουμε συνήθως. Απλά να είμαστε προσεκτικοί στα προϊόντα styling που μπορεί να επιβαρύνουν χωρίς λόγο τα μαλλιά μας.

Ήλιος: ο εχθρός των μαλλιών

Αντηλιακό για το σώμα σας διαλέγετε και μάλιστα με υψηλό δείκτης προστασίας. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά σας; Ο ήλιος είναι εξίσου καταστροφικός για τα μαλλιά, όπως είναι και για το δέρμα. Καταστρέφει την κερατίνη που προστατεύει τα μαλλιά και ξεθωριάζει το χρώμα, αν είναι βαμμένα. Ποια είναι η λύση; Αρχικά το καπέλο, που προστατεύει επαρκώς τα μαλλιά και έπειτα τα εξειδικευμένα αντηλιακά μαλλιών που για να είναι αποτελεσματικά όμως, θα πρέπει να τα εφαρμόζετε όπως το conditioner ώστε να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες.

Έγκαυμα και στο κρανίο;

Πολλοί δερματολόγοι μετά από προσεκτική εξέταση των ασθενών τους παρατηρούν σοβαρά εγκαύματα στο κρανίο εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά, δηλαδή στο μέτωπο ή στο σβέρκο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι από εμάς σπάνια βάζουν αντηλιακό στα σημεία αυτά και έτσι μπορεί να προκύψουν σοβαρά ηλιακά εγκαύματα. Ποια είναι η λύση; Αρχικά, να φορέσετε καπέλο για να προστατέψετε τα μαλλιά και το δέρμα σας και κατόπιν να βάλετε αντηλιακό σε όλο το δέρμα με έμφαση εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά. Και αν τύχει και πάθετε κάποιο έγκαυμα αποφύγετε περαιτέρω έκθεση στον ήλιο, πλυθείτε με κρύο νερό και χρησιμοποιήστε καταπραϋντικές κρέμες με αλόη.

Ψαλίδα: η «αγαπημένη» του καλοκαιριού

Η ζέστη του καλοκαιριού λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν το πιστολάκι που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας. Ρουφά την υγρασία των μαλλιών και ουσιαστικά τα αφυδατώνει προκειμένου να στεγνώσουν. Αυτό όμως δημιουργεί ψαλίδα στα μαλλιά και αδυνατίζει τις τρίχες. Μια καλή λύση πέρα από τα αντηλιακά μαλλιών και το καπέλο είναι το συχνό κούρεμα, ειδικά στις άκρες των μαλλιών ώστε να κόβεται η ψαλίδα που έχει δημιουργηθεί και να δυναμώνει η τρίχα.
beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...