Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ομορφιά: Δέκα συνήθειες που κάνουν τη διαφορά

Τέλειο δέρμα τώρα!
Ηρθε ο καιρός να εγκαταλείψετε τις πρακτικές που σας βλάπτουν και να αποκτήσετε νέες. Μείνετε πιστές στη νέα ρουτίνα ομορφιάς σας και καλωσορίστε την ανανεωμένη εικόνα σας...

Ακόμη και η πιο «επιμελής» μαθήτρια ξεχνά να φορέσει αντηλιακό ή πέφτει για ύπνο με το μακιγιάζ της. Ομως είναι αυτές οι μικρές καθημερινές... ατασθαλίες που τελικώς κάνουν κακό στο δέρμα μας και δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε την πιο λαμπερή και όμορφη πλευρά του εαυτού μας. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές των κορυφαίων δερματολόγων.

Το μόνο που έχετε εσείς να κάνετε είναι να τις ακολουθήσετε πιστά. Κάντε το πρώτο βήμα και το δέρμα σας θα σας ανταμείψει!

1. Ενυδάτωση μετά το ντους
Τα ζεστά ντους, όσο σύντομα και αν είναι, διαταράσσουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας. Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος είναι απαραίτητες για να αποκαταστήσουν τα επίπεδα υγρασίας, ωστόσο χρειάζεται να τις χρησιμοποιείτε σωστά. Για να μην το ξεχνάτε, φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα στο ραφάκι του μπάνιου σας και φορέστε τις κρέμες σας αμέσως μόλις βγείτε από το ντους, όταν η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή. Αν το καθυστερήσετε, τότε οι πόροι αρχίζουν να κλείνουν και τα ενυδατικά συστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν.

2. Αντηλιακό κάθε μέρα
Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη ακόμη και τον χειμώνα. Πολλές φορές οι κρέμες ημέρας με SPF είναι «βαριές» και μας κάνουν να νιώθουμε πως δημιουργούν ένα παχύ στρώμα πάνω στην επιδερμίδα μας. Ολα αυτά συνέβαιναν μέχρι σήμερα, μια και οι νέες φόρμουλες βασίζονται σε προηγμένες επιστημονικές έρευνες και υπόσχονται να προσφέρουν αντηλιακή προστασία και ταυτόχρονα τις πιο ευχάριστες και λεπτόρρευστες υφές που είχαμε δοκιμάσει ποτέ. Η εναλλακτική; Αναζητήστε μέικ-απ σε υγρή μορφή με δείκτη προστασίας και αντηλιακές πούδρες προσώπου. Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι οι βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο είναι μη αναστρέψιμες. Το γεγονός παραμένει πως η ηλιακή ακτινοβολία είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης των δερματικών κυττάρων.


3. Ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ
Το μέικ-απ, όταν συνδυαστεί με τα έλαια της επιδερμίδας και τη ρύπανση, μπορεί να προκαλέσει σπυράκια. Επιπλέον, οι δερματολόγοι εξηγούν πως τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας έχουν την ιδιότητα να «φυλακίζουν» τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στο περιβάλλον (τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, για παράδειγμα). Γι’ αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετικά σημαντικό να αφαιρούμε κάθε ίχνος μακιγιάζ κάθε βράδυ. Ομως η ώρα είναι περασμένη και το μπάνιο είναι απλώς πολύ... μακριά! Η λύση είναι να πλένετε το πρόσωπό σας αμέσως μόλις γυρίζετε σπίτι και όχι την ώρα που ετοιμάζεστε να κοιμηθείτε. Εναλλακτικά, βάλτε στο κομοδίνο σας ένα πακέτο υγρά μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Θα χρειαστείτε λιγότερο από ένα λεπτό για να αφαιρέσετε ένα από τη συσκευασία και να σκουπίσετε με αυτό το πρόσωπό σας.

4. Ντους μετά το γυμναστήριο
Πολλές γυναίκες προτιμούν να επισκέπτονται τα μικρά στούντιο γυμναστικής ή χώρους όπου κάνουν γιόγκα και πιλάτες. Ομως έτσι δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν ντους αμέσως μετά τη γυμναστική τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακμή, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία γυναικών, φορέστε ρούχα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν την υγρασία και σκουπίστε καλά το πρόσωπό σας με μια καθαρή και νωπή πετσέτα ώστε να διώξετε κάθε ίχνος ιδρώτα. Αμέσως μόλις γυρίσετε στο σπίτι, μπείτε στο ντους.

5. Κάντε ένα ετήσιο τσεκ-απ
Είναι σημαντικό να ελέγχετε το σώμα σας για σπίλους και επικίνδυνες καφέ κηλίδες. Ομως, επειδή ο αυτοέλεγχος δεν είναι πάντα αποτελεσματικός, ένα ετήσιο ραντεβού στον δερματολόγο είναι απαραίτητο. Φροντίστε να το τοποθετήσετε κοντά στο τεστ ΠΑΠ, ώστε να το θυμάστε και σημειώστε στην ατζέντα σας το επόμενο ραντεβού ώστε να μην το αμελήσετε. 

6. Συχνή απολέπιση
Το δέρμα του μωρού αλλάζει κάθε δεκατέσσερις ημέρες, όμως όταν φτάσουμε στην ηλικία των 30 ετών χρειάζονται 28 μέρες για να ανανεωθεί το δέρμα ενός ενήλικα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τα νεκρά κύτταρα έχουν την ευκαιρία να «κολλήσουν» στην επιφάνεια της επιδερμίδας και να δημιουργήσουν μια θαμπή όψη. Ενα απαλό απολεπιστικό που θα χρησιμοποιήσετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και θα βοηθήσει στην ανανέωση της επιδερμίδας.

7. Φροντίστε τα χέρια σας
Είναι το σημείο του σώματος που δέχεται την πιο μεγάλη... κακοποίηση και ταυτόχρονα είναι εκείνο που αποκαλύπτει πιο εύκολα απ’ όλα την ηλικία μας. Τα χέρια απαιτούν έξτρα φροντίδα. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας σαν εργαλεία (μην ανοίγετε με αυτά φακέλους ή συνδετήρες), χρησιμοποιήστε απαλά καθαριστικά προϊόντα για να τα πλύνετε και κυρίως ενυδατώστε τα χρησιμοποιώντας πλούσιες κρέμες, ειδικά σχεδιασμένες για τα χέρια. Χρησιμοποιήστε την αντηλιακή κρέμα που βάζετε στο πρόσωπό σας για να προστατεύσετε και τα χέρια σας, και τα βράδια απλώστε μια πλούσια ποσότητα από βούτυρο καριτέ ή shea butter, φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και αφήστε τα χέρια σας να ξεκουραστούν. 

8. Μείνετε πιστή στο πρόγραμμα
Χρειάζεται υπομονή μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα της νέας αντιγηραντικής θεραπείας που ξεκινήσατε. Γι’ αυτό μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια από νωρίς. Απαιτείται ένα διάστημα τουλάχιστον έξι εβδομάδων μέχρι να ανανεωθεί η επιδερμίδα και να τη δείτε πιο λεία και φωτεινή ή για να αρχίσουν να υποχωρούν τα σπυράκια της ακμής.

9. Καθαρίστε τα πινέλα σας
Το μακιγιάζ και τα έλαια της επιδερμίδας συγκεντρώνονται στα πινέλα και τα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά, επιτρέποντας να συγκεντρωθούν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα σας. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα έπρεπε να καθαρίζετε το νεσεσέρ σας κάθε εβδομάδα. Τουλάχιστον βρείτε χρόνο μία φορά τον μήνα να καθαρίσετε τα εργαλεία του μακιγιάζ χρησιμοποιώντας ένα υγρό σαπούνι ή παιδικό σαμπουάν και χλιαρό νερό. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό, σκουπίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Για τον ίδιο λόγο οφείλετε να αλλάζετε συχνά το σφουγγαράκι του μέικ-απ και να ξύνετε τις μύτες των μολυβιών.

10. Τα χέρια μακριά από το πρόσωπο!
Ναι, εκείνο το σπυράκι που παρατηρείτε από ώρα σάς προκαλεί να το σπάσετε... Αλλά ακουμπώντας τα δάχτυλα στο πρόσωπό σας ταυτόχρονα μεταφέρετε στην επιδερμίδα σας ρύπους και λιπαρότητα που κλείνουν τους πόρους. Πετάξτε, λοιπόν, τον μεγεθυντικό καθρέφτη σας και στο γραφείο κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα με ένα παιχνίδι... Αν δεν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό και τελικώς αποφασίσετε να... πειράξετε το σπυράκι, είναι καλό να έχετε μαζί σας μια κρέμα από το φαρμακείο ειδική για σπυράκια που καταπραΰνει τους ερεθισμούς και προλαμβάνει τη δημιουργία στιγμάτων.


ΣΟΦΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ/ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...