Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Το χρώμα των μαλλιών δίνει χρήσιμες πληροφορίες

Το χρώμα των μαλλιών μας είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό και δίνει πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα και το στιλ μας.

Κι ενώ όλες περνούμε ατελείωτες ώρες για να αλλάξουμε το χρώμα στα μαλλιά μας, να τα μακρύνουμε, να τα κοντύνουμε ή να τους κάνουμε λαμπερές ανταύγειες, δεν γνωρίζουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον: ότι το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας είναι ένα πραγματικό βαρόμετρο υγείας και εκτός από τις γονιδιακές μας καταβολές, μπορεί ν’ αποκαλύψει πάρα πολλά… για τα δυνατά σημεία του οργανισμού μας και σε ποιες ασθένειες είμαστε επιρρεπείς.

Προσοχή! Μιλάμε για το φυσικό μας χρώμα.

Ξανθά μαλλιά
Όσες είχαν την τύχη να γεννηθούν με ξανθά μαλλιά, θα πρέπει να προσέχουν το μυικό τους σύστημα, καθώς οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι παρουσιάζουν γρηγορότερα μυικό εκφυλισμό σε σχέση με τους άλλους.

Ένα ακόμα αδύνατο σημείο είναι η όραση, που πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Διατροφή πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που περιέχονται στο λάχανο, το σπανάκι και τον αρακά θα βοηθήσει να ενδυναμώσετε αυτές τις αδυναμίες του οργανισμού σας. Μια κούπα πράσινα λαχανικά πρέπει να περιέχονται οπωσδήποτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Ένα άλλο αδύνατο σημείο των ξανθών είναι η επιδερμίδα, που επειδή συνήθως είναι ανοιχτόχρωμη, έχει δηλαδή λιγότερη μελανίνη θέλει ιδιαίτερη φροντίδα στον ήλιο. Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ το αντηλιακό σας, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για να προστατεύσετε την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Καστανά μαλλιά
Το καστανό χρώμα στα μαλλιά είναι το πιο διαδεδομένο στην χώρα μας. Οι καστανές ωστόσο παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά στην απώλεια των μαλλιών τους με το πέρασμα των χρόνων. Αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί οι καστανές τρίχες είναι μεν πιο χοντρές και ανθεκτικές από τις ξανθές, οι θύλακες όμως είναι λιγότεροι. Και εδώ η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για να αποτρέψετε την τριχόπτωση.

Η έλλειψη σιδήρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια των μαλλιών, γι΄αυτό φροντίστε να λαμβάνεται 18 mg σιδήρου καθημερινά. Μια κούπα πληγούρι από βρώμη θα σας δώσει τα κατάλληλα εφόδια για δυνατά μαλλιά.

Το καστανό χρώμα στα μαλλιά προέρχεται από το γεγονός ότι ο οργανισμός σας διαθέτει μεγάλες ποσότητες μελανίνης. Η μελανίνη αφ’ ενός σας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, θεωρείται όμως υπεύθυνη για την επιρρέπεια στην εξάρτηση από την νικοτίνη.

Η βιταμίνη C συντελεί στο να διατηρηθεί το συκώτι σας σε καλή κατάσταση, ώστε να μεταβολίζει όσο γίνεται γρηγορότερα την νικοτίνη (αν καπνίζετε). Μια κούπα πιπεριές φλωρίνης ή ένα μέτριο πορτοκάλι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο θα σας εφοδιάσουν με τα 75 mg βιταμίνης C που χρειάζεστε. Βέβαια η καλύτερη προστασία είναι να μην βάλετε ποτέ τσιγάρο στο στόμα σας.

Κόκκινα μαλλιά
Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά δημιουργείται από μια μετάλλαξη στο DNA στην οποία οφείλετε επίσης και η ανθεκτικότητα σε ορισμένα αναισθητικά όπως ή νοβοκαΐνη. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας μην απορήσετε που δεν σας «πιάνει» η νάρκωση. Οι κοκκινομάλλες χρειάζονται μέχρι και 20% περισσότερη νάρκωση σε σχέση με τις καστανές και τις ξανθές και αυτό είναι κάτι που πολλοί οδοντίατροι δεν το γνωρίζουν.

Ενημερώστε λοιπόν τον οδοντίατρό σας, πριν αρχίσετε να χοροπηδάτε από πόνο στην καρέκλα του.
Μια πρόσφατη έρευνα του Harvard αποκάλυψε ότι όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την νόσο του Parkinson. Το φολικό οξύ θεωρείται ότι μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου γι’ αυτό μην παραλείπετε να λαμβάνετε 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος καθημερινά (περισσότερο αν είστε έγκυος).

Ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που περιέχει φολικό οξύ είναι μια καλή λύση.

Οι κοκκινομάλλες επίσης θεωρούνται φλογερές στον έρωτα (ή έτσι λέει ο μύθος). Το κόκκινο είναι συνδιασμένο με την φωτιά και η φωτιά πάει παρέα με το παθος. Αν λοιπόν είστε μια φλογερή κοκκινομάλλα θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έξτρα μέτρα αντισύλληψης.Πηγή: fe-mail.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...