Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το ρουζ για κάθε σχήμα προσώπου

Κάθε σχήμα προσώπου έχει την δική του τεχνική για την εφαρμογή του ρουζ, γιατί το ρουζ μπορεί να τονίσει τις γωνίες του προσώπου, μπορεί επίσης να τις κρύψει.

Δείτε παρακάτω:

Οβάλ σχήμα προσώπου:
Το ιδανικό σχήμα προσώπου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική. Απλώστε το ρουζ κατά μήκος των ζυγωματικών με ανοδικές κινήσεις προς τους κροτάφους.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου:
Απλώστε το ρουζ κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, στα βαθουλώματα των παρειών, σε τριγωνικό σχήμα ή οριζόντιο V, με την βάση στο ύψος των αφτιών και την κορυφή να φτάνει κάτω από την εξωτερική γωνία των ματιών.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου:

Απλώστε το ρουζ κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, στα βαθουλώματα των παρειών, σβήνοντας το απαλά προς τα μέσα και δίνοντας περισσότερη ένταση προς τα έξω, τελειώνοντας το κάτω από το ύψος των αυτιών, ελαφρώς πάνω στην γωνία που σχηματίζει η κάτω γνάθος. Εδώ θα πρέπει να κάνετε κυκλικές κινήσεις με το πινέλο και τα τελειώματα του ρουζ πρέπει να σχηματίζουν απαλές καμπύλες και όχι γωνίες.

Τριγωνικό σχήμα προσώπου:

Σε αυτό το σχήμα προσώπου συνήθως το μέτωπο είναι πλατύ και το πηγούνι στενό. Απλώστε το ρουζ κατά μήκος του κόκαλου των ζυγωματικών προς τους κροτάφους, σβήνοντας το πολύ απαλά στο ύψος των αυτιών.

Σχήμα προσώπου διαμάντι:

Απλώστε το ρουζ κατά μήκος του κοκάλου των ζυγωματικών μέχρι τους κροτάφους και ελαφρώς προς το μέτωπο, για να μειώσετε το πλάτος που δημιουργείται στο πάνω μέρος του προσώπου.

Σχήμα προσώπου καρδιά:

Απλώστε το ρουζ ταμπονάροντας ελαφρώς με το πινέλο, ξεκινώντας κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, πηγαίνοντας ανοδικά προς τα αυτιά.

Σχήμα προσώπου ορθογώνιο ή στενόμακρο:

Απλώστε το ρουζ σε μια πλάγια γραμμή που ξεκινάει κάτω από τα μήλα και φτάνει απαλά στους κροτάφους. Πρέπει να δουλέψετε καλά το πινέλο για να μην φαίνεται το ρουζ μια ίσια γραμμή, αλλά να είναι πολύ απαλά και όμορφα σβησμένο.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...