Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

”Ioanna D”: Άρωμα γυναίκας!..

Για μια ακόμη φορά η εκλεκτή και πανέμορφη συνεργάτιδά μας, Ιωάννα Δεμεντή, μας αιφνιδιάζει ευχάριστα με το νέο άρωμα, που κυκλοφορεί στην αγoρά το οποίο φέρει την δική της υπογραφή: ”Ioanna D”, αλλά και την δική της προσωπική σφραγίδα σαν αποτύπωμα μιας πραγματικής αγάπης ή προσφοράς στον άνθρωπο, που θέλει να αισθάνεται όμορφα και υπέροχα στη ζωή του!...
Άρωμα γυναίκας, λοιπόν;
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ένα νέο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά και φέρει την …. γυάλινη υπογραφή της πανέμορφης συνεργάτιδάς μας, Ιωάννας Δεμεντή, αφού ήδη το αρωματικό αυτό προϊόν έχει κάνει πολλές Ελληνίδες χαρούμενες με την απόκτησή του!..

«Ioanna D», λοιπόν;
Κάπως έτσι θα χαρακτηρίζαμε και την ίδια την Ιωάννα, που ξέρει πώς να γοητεύει και να αιχμαλωτίζει τους ανθρώπους με τη ωραία μυρωδιά ή την ευλογημένη μοσχοβολιά, που συνεχώς «φοράει» επάνω της!
Τι είναι όμως το άρωμα; Ένα ευωδιαστό βότανο ή οπώρα; Τα καλλιεργούμενα μυρωδικά, ή τα μπαχαρικά;
Το περίεργο είναι ότι άρωμα λέγεται και ο … αγρός, το χωράφι! Εκεί όπου τα πάντα αρωματίζονται και ευωδιάζουν, σαν το άρωμα της Ιωάννας (Ioanna D)!
Απ’ την αρχαιότητα…

Το να ραντίζει ή να επαλείφει κάποιος με άρωμα το δέρμα του, δεν είναι υπόθεση μόδας. Έχει προαιώνιες ρίζες και ακουμπά στα αρχέγονα στοιχεία πολλά φυλών της ανθρώπινης ύπαρξης!..
Στην αρχαιότητα, για παράδειγμα, ο θεός Ήφαιστος, για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στον 'Ηλιο, που τον είχε βοηθήσει στη Γιγαντομαχία, φιλοτέχνησε στο παλάτι του γιου του, του Αιήτη, στην Κολχίδα, πολλά και θαυμαστά πράγματα, και πάνω απ' όλα τις μαγικές τέσσερις κρήνες στη σειρά, από τις οποίες έτρεχε γάλα, κρασί, άρωμα και νερό ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την εποχή. Για τον Αιήτη επίσης ο ' Ηφαιστος εί­χε κάνει ένα ζευγάρι ταύρους, με χάλκινα πόδια και με φλόγες να βγαίνουν από το στόμα τους και από τα ρουθούνια τους, αυτούς που ο Ιάσων κα­τόρθωσε να τους ζέψει στο άροτρο, με τις οδη­γίες και τα φάρμακα της Μήδειας. Και στο παλάτι του Αλκίνοου στο νησί των Φαιάκων είχε φιλοτε­χνήσει έργα ο ' Ηφαιστος. Εκεί είχε στήσει τα αθάνατα σκυλιά από ασήμι και χρυσάφι, φύλακες μπροστά στην είσοδο του παλατιού!..
Και όχι μόνο!..

Στην Ινδία, για να φέρουμε ένα άλλο παράδειγμα, που βρίσκεται τόσο μακριά από την Ελλάδα, ήταν φυσικό να τοποθετούν συχνά απίθανους λαούς. Εκεί είχαν εντοπίσει στο γεωγραφικό έργο του Σκύλακα (τέλος του 6ου αι. π.Χ.), έξω από τους Σκιάποδες, τους Mακροκέφαλους και τους Μονόφθαλμους, οι Ενοτίκτοντες (που γεννούν ένα μόνο παιδί) και οι Ωτόλικνοι (που είχαν αυτιά όσο μια κούνια μεγάλα). Αργότερα, στον 3ο αιώνα π.Χ., ο Μεγασθένης και ο Δηίμαχος ανακαλύπτουν στην Ινδία τους Τρισπίθαμους και τους Τετρασπίθαμους, τους Ωκύποδες (γοργοπόδαρους), τους Άρρινες ή Αμύκτηρες (που δεν είχαν ρουθούνια παρά μόνο δύο ανοίγματα πάνω από το στόμα), τους Άστομους (που θρέφονταν μόνο από την κνίσσα των ψητών κρεάτων και το άρωμα των καρπών και των λου­λουδιών), τους Μονόμματους (που είχαν ένα μάτι και αυτιά σκύλου), τους Ενωτοκοίτες (που τα αυτιά τους ήταν τόσο μεγάλα, ώστε, όταν περπα­τούσαν, σέρνονταν στο χώμα και τα χρησιμοποιού­σαν για πάπλωμα όταν πλάγιαζαν) και τους Οπισθοδάκτυλους (που είχαν τα δάχτυλα των ποδιών τους πίσω και τις φτέρνες μπροστά).

Κι οι Μυροφόρες γυναίκες του Χριστού;

Αλλά και στο Ευαγγέλιο διαβάζουμε για τις Μυροφόρες γυναίκες ή για το Μύρο, που η Εκκλησία μας το κατασκευάζει με ειδικό τελετουργικό τρόπο! Αν θέλετε το μύρο είναι εκείνο που λαμβάνεται από συγκεκριμένα φυτά και χρησιμεύει στην παρασκευή αρωματικών ελαίων, καθώς και κάθε ευώδες, αρωματικό έλαιο, φυσικό ή τεχνητό!
Είναι μια ευκαιρία να πούμε, ότι «άγιο μύρο» ή «μύρο μυστικό», είναι το αρωματικό λάδι από πολλές ουσίες, που συμβολίζουν τα χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος, το οποίο καθαγιάζεται σε ειδική ακολουθία τη Μεγάλη Πέμπτη στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και χρησιμοποιείται στο μυστήριο τού χρίσματος μετά το βάπτισμα, οπότε το νήπιο «χρίεται» από τον ιερέα σε διάφορα σημεία τού σώματός του!.. Άλλοι μιλούν για «μέγα μύρον» άλλοι «άγιο μύρο·», το άρωμα δηλαδή όπου αναβλύζει από τα σώματα τών αγίων!
Από την εποχή εκείνη στο .. άρωμα γυναίκας!

Από την εποχή, λοιπόν, εκείνη, φθάσαμε στο … άρωμα γυναίκας, που πλέον φέρει και μια ειδική υπογραφή: “Ioanna D” !! Κι όποιος είναι τυχερός και το χρησιμοποιεί θα συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αρωματικός τύπος, αυτός που αναδίνει άρωμα, ο ευωδιαστός, ενώ θα του είναι θελκτικές πλέον λέξεις που έχουν σχέση με την αρωματοποιία (κατασκευή αρωμάτων), τον αρωματοποιό (παρασκευαστή αρωμάτων), τον αρωματοπράτη, που δεν είναι άλλος από τον αρωματοπώλη, το αρωματοπωλείο (το κατάστημα, δηλαδή, όπου πωλούνται τα αρώματα), τον αρωματοφόρο (αυτόν που έχει άρωμα) και, εν πάση περιπτώσει, ό,τι έχει σχέση με κάθε τι αρωματώδες, που να είναι γεμάτο άρωμα και ευωδιαστό, όπως το άρωμα της Ιωάννας Δεμεντή!
Καλή επιτυχία στο νέο άρωμα “Ioanna D”!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...